LIVE PERFORMANCE
— 02 OCT / 21:00DIANA MIRON (voce / vioară), LAURENȚIU COȚAC (contrabas) şi SIAN BRIE (chitară electrică, clarinet) sunt muzicieni cu background-uri contrastante care pot fi regăsite în sonorităţile pe care le produc live.

Pentru Diana Miron și Laurențiu Coțac, explorarea de sunete cu emisii manipulate mereu diferit și de tehnici vocale/instrumentale generatoare de nou material sonor este un proces constant în cariera lor, care își are rădăcinile într-o educație muzicală extinsă, dar și contactul cu personalități ale muzicii de avangardă cu care au lucrat și cu care colaborează și în prezent: Mircea Tiberian, Iancu Dumitrescu, Charo Calvo, Stefan Fraunberger, Rabih Beaini, Blixa Bargeld etc. Proiectele lor includ compoziție de soundtrack și sound design pentru spectacole de teatru, film, vocal coaching, ateliere de lucru și instalații performative.

Chitarist român de avangardă, Sian Brie începe să colaboreze cu Diana Miron în primă fază către direcția de free jazz, clasic contemporan, cu pianistul Mircea Tiberian, în proiectul And Then This alături de Daniel Stanciu (electronice), grupul Umami alături de Mark Sanders, Dawid Frydryk, John Edwards și mulți alții.

Diana Miron, Laurențiu Coțac și Sian Brie aleg în proiectele proprii să proceseze sunetul într-o direcție acusmatică, ascunsă ca sursă, menținând claritate și luciditate chiar și în expresii abstracte, prin colaj sonor și suprapuneri de texturi.

Puternic influenţaţi de libertatea de expresie și complexitatea ritmică din jazz, cei trei folosesc compoziţia spontană aducând în faţa publicului un mediu muzical expansiv și actual. Prin căutarea unei experienţe sonor-senzoriale intrinseci muzicii, emisia de unde uneori aspre, seci sau armonii spontane imprimă ascultătorului o deconstrucţie muzicală. Un discurs intuitiv, structural şi în coeziune constantă cu spaţiul viu al prezentului.

https://dianamiron.bandcamp.com/
https://laurentiucotac.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/sian-brie