SIMULTAN FESTIVAL XV.

27 SEPT — 3 OCT 2020, Timișoara RO
Comenduirea Garnizoanei Timișoara, Piața Libertății nr.5UNSEEN

SIMULTAN Festival XV își propune să reflecteze asupra sensului și potențialul artei în contextul pandemiei globale.
Intitulată „UNSEEN” , ediția din 2020 urmărește să puncteze modul în care artiștii răspund provocărilor majore ale zilelor noastre, aflate sub semnul incertitudinii care se infiltrează în spectrul percepției și al memoriei colective.
Lumea noastră actuală este multifațetată, adăugând mereu semnificații și dimensiuni, schimbând mereu granițele, termenii și condițiile de conviețuire, reverberând și evoluând prin sisteme complexe de comunicare în timp. Teoriile viitorului încearcă să ofere explicații și descrieri sinoptice a stării de fapt și tendințelor fundamentale. Abundă în teorii – fiecare încercând să capitalizeze cât mai mulți adepți, resurse și putere, într-o stare de amplificare și dezvoltare reciprocă, atât în ​​contradicții, cât și în colaborări. Răspunsuri multiple la povești complexe, opinii caleidoscopice, tutoriale pentru ziua de mâine, mișcările sociale, ca expresii ale diferitelor paradigme, se vor ciocni în acest proces competitiv, deseori violent, dar și creativ în căutare de reconciliere. Unde ne aflăm, ce ne rezervă viitorul și spre ce ne îndreptăm în acest război nevăzut?

Festivalul SIMULTAN abordează noi estetici și prezintă artă video și evenimente live în care unele teme și metode sunt: eclectism stilistic, relația dintre om și automatizare, reciclare sau teme ecologiste, lirismul sec – digital, fuziunea instrumentelor acustice si electronice, cinema-ul expandat, colajul jovial sonor live, precum și reflectarea asupra valențelor politice ale sunetului.ECHIPA

Director artistic – Levente Kozma
Manager de producție – Alin Rotariu
Coordonator secțiune video – Florin Fâra
Comunicare / PR – Sarah Bălăceanu El-Amine
Logistică – Raluca Rotariu, Cristina Băldău
Manager tehnic – Lucian Pană
Asistent tehnic – Radu Sârbulescu
Identitate/design – Adrian Tudorică
Editor web – Botond Vajna
Finanțe – Mara Olteanu

Juriu, secțiunuea video – Vlad Cadar, Florin Fâra, Éva Kozma, Ștefan Tiron

Documentare video – Huba Antal, Ovidiu Novac
Documentare foto – Petru Cojocaru, Alex BocaCONTACT

simultan [AT] simultan.org
newsletter