NEST – LIVE PERFORMANCE
 27 SEPT/ 20:00


NEST este un spectacol audiovizual, de 30 de minute, în care interpreta (Rozi Mákó) este reprezentată ca o parte organică, integrată în instalația compusă dintr-un sistem complex de tuburi de neon. Spectacolul este o călătorie mentală și emoțională, compusă din fragmente de sunet și lumină. O călătorie în spațiul infinit, care ne îndrumă să ne întoarcem în interior, spre teritoriul primordial al amintirilor noastre și al momentului nașterii, atunci când încrederea în necunoscut era singurul principiu uman după care ne ghidam.

Crearea unei compoziții constante, bazate pe improvizație în timpul spectacolului, este un element la fel de crucial precum rolul publicului, de structură fixă, imobilă, receptoare. Artisa folosește lumina ca pe un instrument muzical: controlând parametrii săi printr-o instalație cu butoane, folosind-o ca pe un sintetizator, la care interpretează live. Această fuziune aparent aleatorie are ca finalitate un spectacol de fiecare dată nou, captivant, cu caracter site-specific. 

ROZI MÁKÓ a studiat pianul clasic și de jazz și și-a început explorările muzicale încă de la începutul vieții. A creat și s-a implicat într-o sumedenie de proiecte legate de muzică: compoziție, design de sunet, improvizație muzicală experimentală și DJ-ing. După ce și-a finalizat studiile de design grafic, s-a mutat în Olanda pentru a-și continua studiile muzicale la Conservatorul Regal de la Haga, la Institutul de Sonologie. Încă de la începutul anilor 2000, ea a luat legătura cu echipe vizuale și VJ, artiști vizuali, câștigându-și renumele și pe scena petrecerilor de muzică electronică. În prezent, participă și lucrează la o serie de filme scurte de animație, construiește instalații de lumină, face mapare și poiecți video și activează ca și interpretă și compozitoare.

 NEST –  ultimul ei proiect, este un spectacol audiovizual solo, în care artista folosește tuburi de lumină cu LED-uri, îmbinând efectele luminii cu sunetul muzicii sale. Prin această alăturare, Rozi Mákó se conectează cu publicul ei, invitând spectatorii să ia parte la un  moment irepetabil, creând o experiență atmosferică unică cu ajutorul improvizației. În prezent, este implicată în mai multe colaborări muzicale și se concentrază pe proiectul său personal.


SOUNDCLOUD