— o experiență VR
INGRID ENE, DRAGOȘ DOGIOIU, VIRGIL BUGNARIU

Program vizitare ⟿ muzeu
3/4 Oct.. 6 pm – 8 pm
5/6 Oct.. 4 pm – 8 pm



Realizată ca parte din proiectul Vernacular Photography, lucrarea de VR a artiștilor Ingrid Ene, Dragoș Dogioiu și Virgil Bugnariu, propune un joc de roluri, precum și generarea unei narațiuni alternative.
Ea reprezintă o rescriere personală a istoriei din anii 1970 și 1980 ai României socialiste, dar, în aceeași măsură, o investigație asupra ultimelor grade de libertate oferite arhivelor de noile tehnologii digitale.



Ingrid Ene (n. 1993) este absolventă a studiilor de Arte Vizuale în domeniul foto-video la Universitatea de Arte din București. Explorările sale artistice se înscriu într-un parcurs cross-media, intersectând imaginea, textul și sunetul. În ultimii ani, Ingrid Ene a creat o serie de obiecte-cărți, asamblaje fotografice și instalații sonore, manifestându-și astfel abilitățile artistice în diverse medii.

Dogioiu Dragoș-Ion este un artist New-Media interesat de mediul XR și animație, în prezent activ în București. Fiind membru al grupului Kinema Ikon, a colaborat cu aceștia la un număr important de expoziții și workshop-uri. A lucrat de asemenea cu muzee, galerii private și instituții de cultură printre care Centrul Ars Electronica Linz, unde a participat la o expoziție de grup în 2022 și 2023. A lucrat împreuna cu echipa Augmented Space Agency la diverse proiecte, iar în prezent este cadru didactic al UNATC București, unde predă materii legate de VR și motorul grafic Unity.

Virgil Bugnariu este un inginer software și artist multidisciplinar, pasionat de îmbinarea tehnologiei cu arta. În proiectele sale, combină dezvoltarea software cu explorări creative în domenii precum grafică digitală, muzică electronică și instalații interactive.