MESSENGERS
– Proiecție și conversație cu artista
Duminică, 6 Oct. 18:00 – Muzeul Corneliu Mikloși


foto Henerico Rossi

Din 2019, artista video și regizoarea Rebecca Salvadori experimentează convergența dintre performance, imagine în mișcare și filmare live, pornind de la cercetarea sa cinematografică adânc înrădăcinată în ecosistemele muzicii experimentale din Londra. Messengers apare ca un film multifațetat, specific locului, care se desfășoară pe mai multe dimensiuni: o experiență cinematografică hibridă care este în același timp un autoportret, un portret al unui grup de artiști, al diferitelor scene muzicale, al unui oraș într-un anumit moment.

Ca parte a cover me softly, ediția 2024 a Bienalei de Arhitectură Beta, în colaborare cu Simultan Festival, Salvadori va prezenta și  proiecta Messengers, cu filmări de Kenichi Iwasa, Maxwell Sterling, GAISTER (Olivia Salvadori, Coby Sey și Akihide Monna), Charlie Hope, Elaine Tam, Nhu Xuan Hua și Henerico Rossi.
Proiecția va fi urmată de o conversație între artistă, echipa curatorială a cover me softly, și public.

Messengers face parte dintr-o mare arhivă video de relații și documentare de muzică experimentală pe care Salvadori a construit-o în ultimii 14 ani (2010-24). Messengers a fost comandat de PAF Olomouc, Festivalul de Film de Animație și Artă Contemporană în 2022 și s-a dezvoltat datorită sprijinului Marsèll Paradise, Milano (2023), Norient Festival, Dampfzentrale Bern, Elveția (2024), și în parteneriat cu Tutto Questo Sentire.