ATOTAL
— AV performance
Joi, 3 Oct. 22:00 – Muzeul Corneliu Mikloși


photo

Opera de artă totală, atunci când este împinsă la paroxismul coincidenței absolute a percepțiilor unui spectator captiv, este similară tehnicilor de manipulare mentală ale totalitarismului, procedând prin abolirea spiritului critic, impactic semantic repetitiv sau mesaje subliminale.
ATOTAL este un spectacol audio-vizual care își propune să reconstruiască pentru a deconstrui mai bine procesele de impunere a voinței prin repetiție și sincronism absolut, pentru a propune o deschidere asupra unei decoincidențe poate salvatoare.

Franck Vigroux este un artist multifațetat ale cărui lucrări variază de la muzica electronică experimentală la compoziție modernă și muzică de teatru. Muzica lui Franck Vigroux este alcătuită din tensiuni tectonice, beat-uri, texturi electronice și o abordare foarte personală a explorării sonice. El este la fel de prolific ca artist solo sau colaborator, a lucrat cu muzicieni precum Elliott Sharp, Mika Vainio, Reinhold Friedl, Ars Nova…
Unicitatea lui Vigroux provine din abordarea sa artistică care integrează noile media și artele spectacolului. El concepe spectacole transdisciplinare și concerte audiovizuale, colaborând cu artiști vizuali precum Antoine Schmitt și Kurt d’Haeseleer.

Antoine Schmitt creează lucrări de artă sub formă de obiecte, instalații și situații pentru a aborda procesele de mișcare în toate modalitățile lor și pentru a pune în discuție problematica conceptuală intrinsecă a acestora, de natură plastică, filosofică sau socială. Moștenitor al artei cinetice și al artei cibernetice, alimentat de science-fiction metafizic, el interoghează fără încetare interacțiunile dinamice dintre natura umană și natura realității.