— Live performance
Duminică, 6 Oct. 22:00 – Muzeul Corneliu Mikloși


Photo Mats Erlandsson


Maria W Horn este o compozitoare ale cărei lucrări explorează proprietățile spectrale inerente ale sunetului. Compozițiile sale utilizează o instrumentație variată, de la sintetizatoare analogice la cor, instrumente cu coarde, orgă cu țevi și diverse formate de muzică de cameră. Sunetul sintetic este adesea asociat cu instrumente acustice pentru a extinde capacitățile timbrale ale instrumentelor prin controlul precis al timbrului, acordării și texturii.

În compozițiile sale recente, Maria folosește artefacte acustice din spații fizice pentru a crea cadre muzicale pentru compozițiile sale. Folosind aceste amprente acustice ca punct de plecare, Maria țese modele armonice complicate care se transformă încet din fragilitate intimă în monoliți acustici arzători de înaltă densitate.  

Albumul ei de debut Kontrapoetik (2018) este o investigație istorică și un fel de contra-exorcism care abordează trecutul înșelător de senin, dar tulbure al regiunii sale natale Ångermanland din nordul Suediei. Dies Irae (2021) derivă din frecvențele rezonante ale unei hale de mașini goale din regiunea minieră Bergslagen, iar Vita Duvans Lament (2020) este o excavare sonoră a ceea ce a fost singura închisoare cu celule panoptice construită în Suedia.
Ea este și co-fondatoarea casei de discuri suedeze XKatedral.