ex nihilo
— Live AV performance
Sâmbătă, 5 Oct. 22:00 – Muzeul Corneliu Mikloși


photo îJulie Folly

Dezvoltând ex nihilo, esența noului spectacol live inovator al lui Feldermelder încapsulează însăși esența creației. Emulând forțele dinamice ale naturii prin intermediul fizicalității, fluidității și vibrației, experiența se desfășoară ca o călătorie spectrală. Acest spectacol live reprezintă un efort evolutiv, metamorfozându-se continuu pentru a adopta diverse forme acustice și vizuale. În ciuda sofisticării sale tehnice, artistul rămâne legat de tărâmul tangibil, provocând contemplarea: estompează acest lucru granițele realității sau doar o simulează? Ce se întâmplă dacă domeniile fizicalității digitale și analogice converg până la punctul de a nu mai putea fi diferențiate?

Feldermelder (Manuel Oberholzer) este un creator polimat, a cărui artă cuprinde compoziție, sound design, instalație și cod. El este, de asemenea, unul dintre co-fondatorii -OUS Records, o casă de discuri care a fost în fruntea muzicii electronice din Elveția. Pe lângă aceasta, Feldermelder este un membru activ al Encor.studio, un colectiv de artiști și designeri specializați în crearea de instalații audio-vizuale imersive. De asemenea, este implicat în Muzeul și Centrul Elvețian pentru Instrumente de Muzică Electronică (SMEM), unde contribuie la conservarea și promovarea istoriei și culturii muzicii electronice.

Prin lucrările sale, el explorează ideea de secret și impactul acestuia asupra vieții noastre, folosind muzica și sunetul pentru a crea o experiență provocatoare și captivantă pentru publicul său.Feldermelder colaborează adesea cu un grup de artiști care gândesc la fel, printre care Noémi Büchi, Julian Sartorius, Sara Oswald, Davide Tomat și Afrorack, pentru a crea lucrări care sunt profund introspective și evocatoare.



Cu sprijinul Consiliului Elvețian al Artelor Pro Helvetia