Organisma Sonora
— Live performance colectiv
Sâmbătă, 5 Oct. 19:00 – fostele ateliere STPT


Photo

Organisma Sonora este un sound performance coral participativ cu elemente electronice și acustice, axat pe comuniune între participanți și public, extinderea spectrului expresiv prin tehnici vocale contemporane și construcții sonore de grup.
Acest proiect va oferi unui număr de 10 persoane posibilitatea de a participa în sesiunile de lucru găzduite de Indecis Artist Run Space, unde se vor familiariza cu limbajul și metoda vocală sistematizată de artista Diana Miron.

Această creație artistică a fost realizată printr-o finanțare Energie! Burse de creație, acordată de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.Creația nu reprezintă în mod necesar poziția Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, iar acesta nu este responsabil de conținutul ei sau de modul în care poate fi folosită.


Diana Miron este vocalistă, violistă, violonistă, compozitoare dedicată dezvoltării unui vocabular vocal personal, a unor tehnici instrumentale extinse prin improvizație solo și de grup.Pe lângă activități și colaborări internaționale, compune muzică pentru teatru, film, construiește instalații performative sau site-specific și predă voce și sunet, având atât experiență educațională instituțională, cât și artistică alternativă inter-disciplinară.Stilurile definitorii prezente în munca Dianei Miron sunt explorarea timbrală, articularea free jazz, zgomot, drone, field recording, compoziție acusmatică, hyperspectrală și electronică.Concertează în diferite țări din UE și festivaluri precum CTM Berlin, City Sonic Brussels, Sacrum Profanum Krakow, Berlin Atonal etc.