— instalație sonoră, 2024
HANNO LEICHTMANN

Program vizitare ⟿ ateliere
3/4 Oct.. 6 pm – 8 pm
5/6 Oct.. 4 pm – 8 pm



În ultimele decenii, au fost create nenumărate efecte audio. De la primele dispozitive de reverberație și ecou la diverse pedale de chitară și multi-efecte de studio scumpe, majoritatea au un lucru în comun: accentul pus pe reverberație și întârziere, adică pe imitarea spațiului.

Echochamber este o instalație sonoră tetrafonică care explorează posibilitățile sonore ale unităților de efecte multiple prin lucrul cu sunetul efectelor în sine.

Prin urmare, Hanno Leichtmann a folosit o selecție personală de efecte spațiale, inclusiv ecouri de bandă, reverberații de primăvară, întârzieri analogice și primele ecouri/reverberații digitale, pentru a crea un peisaj sonor unic și cu mai multe straturi, aranjându-le în diferite lanțuri de efecte – adesea aventuroase – declanșate în principal de sunete electronice de percuție care acoperă toate gamele de frecvențe.

În general, unitățile de efecte de aici nu sunt folosite pentru a îmbunătăți sunetele, ci efectele și sunetul lor unic devin piesa centrală și instrumentele principale ale proiectului.


Hanno Leichtmann este un artist sonor și curator din Berlin, cunoscut pentru contribuțiile sale influente la scena muzicii electronice și pentru curatoriile sale de festivaluri.