— Live performance

8 OCT 2023, 22:00 – Muzeul Corneliu Miklosi


Photo credit: Udo Siegfriedt

Ne putem imagina hÄK / Danzeisen ca un aparat om-mașină. O colecție de cabluri, corpuri rezonante și membre neliniștite care pun la îndoială toate rutinele. Care răstoarnă rolul convențional al instrumentelor și explorează posibilitățile unui nou limbaj sonor.

Bernd Norbert Würtz alias hÄK operează sintetizatoare modulare, circuite autosudate și butoane de control.
Philipp Danzeisen cântă la un set de tobe îmbunătățit cu triggere și senzori. Acești doi poli sunt legați de un tot interdependent în care are loc un dialog muzical constant. Bătăile de tobe și modulațiile sunetului sunt interconectate în așa fel încât să nu existe contradicție între structura tehnologică strictă și izbucnirea creativă posibilă în orice moment.

Oscilând constant între registrele „compus” și „improvizat”, fiecare performanță a hÄK / Danzeisen devine în cele din urmă unică.
Înainte de a forma duo-ul în 2019, ambii muzicieni erau activi independent în diferite genuri și contexte.Philipp Danzeisen a studiat percuția jazz la New School University din New York și design sonor la Departamentul de Teatru și Dans al Universității din California din San Diego. A performat în numeroase proiecte muzicale cu Jarry Singla, Jan Gerdes, Matt Otto, Joe Fonda și alții și lucrează în mod regulat la intersecția muzicii, dansului și teatrului cu regizori precum Einar Schleef și Jan Fabre, precum și cu coregrafii William Forsythe, Meg Stuart și Rabih Mroué.

Bernd Norbert Würtz a fost compozitor și designer de sunet pentru instituții precum La Gaîté Lyrique din Paris și Royal Opera House din Londra. Produce muzică pentru film, precum și pentru campanii internaționale de publicitate și a compus coloane sonore pentru Alexander Herzog, Peter Dörfler, Dante Ariola și Luc Besson. Din 2008 până în 2018, Würtz a trăit și a lucrat la Paris, unde a fost din ce în ce mai implicat în muzica experimentală și a lansat piese sub pseudonimul hÄK la casele de discuri underground precum KommaNull și Exhibitronic. De asemenea, a co-gazduit „Epsilonia”, emisiunea de muzică experimentală de la Radio Libertaire din Paris. (Text adaptat după Arno Raffeiner)

WEBSITE